Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

Expositie - Alles uit de kast - Maastricht (li)
16-06-2017 t/m 29-09-2017


Op 16 juni opent de jaarlijkse groepsexpositie van Atelier Ut Glaashoes haar deuren. Een kleurrijk feest met unieke beelden van unieke kunstenaars werkzaam bij atelier Ut Glaashoes.

 

In onze beeldentuin exposeren Lei Hannen en Rudi Nelissen.

 

De kast

De kunstenaars van Ut Glaashoes produceren heel wat werken. Op papier, op doek, of 3-D. Het maakt niet uit, als je maar maakt wat je wilt maken. Als een werk klaar is (wat overigens een lastig moment is, wanneer is iets af?) wordt het opgeslagen in ‘de kast’.

 

Een maal per jaar wordt deze leeggehaald en wordt van deze collectie een selectie gemaakt.

 

Nu is het weer zo ver. Een grote verscheidenheid van unieke werken, gemaakt door unieke mensen. Ieder zijn eigen stijl, manier, ideeen en vormen. Dit maakt een bijzondere expo; kleurrijk en divers, zoals onze wereld hoort te zijn.

 

Rudi Nelissen

Keramische sculpturen waarin de mens centraal staat. De recentste werken zijn opgebouwd uit plakken ruwe, grove klei. Door gebruik te maken van de natuurlijke eigenschappen en huidstructuren van de klei en deze hier en daar van binnenuit te vervormen ontstaan een soort naïeve koppen en figuren.

 

Lei Hannen

Keramiek biedt Lei Hannen een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is een onmetelijke rijkdom. Hij ervaart de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in de keramiek niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen met het daarmee afgedwongen respect.

 

Op zaterdag 17 juni is Ut Glaashoes geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

 

Tijdens de expositie zijn de openingstijden van ma t/m vrij van 10.00 tot 15.00 uur of op afspraak.

Locatie:
Galerie/Atelier Ut Glaashoes
Wilhelminasingel 67
6221 BG Maastricht

 

Voor meer informatie:
www.radar.org
ga terugTerug naar het overzicht