Niet vergeten na de zomervakantie...

 

 

 

Het creëren van een ideale werkplek met kunst 

Een bekende pionier die in de jaren 60 experimenteerde met kunst op de werkplek was Alexander Orlow, directeur van een sigarettenfabriek in Zevenaar. Hij vond de grote productiehallen saai en onpersoonlijk en verfraaide deze met grote kunstwerken die boven de machines bungelden. Orlow geloofde dat het ophangen van kunst in de werkomgeving zou leiden tot meer productieve en gelukkige werknemers. Hij wisselde regelmatig de kunstwerken om eenzijdigheid te voorkomen.

 

14050 1317 GVR1504 0423

Nieuw in de kunstuitleencollectie van Special Arts: Harry Koopman, zonder titel

 

Uit een wetenschappelijk onderzoek van Haslam en Knight: “Mensen spenderen het grootste gedeelte van hun leven op het werk. Wanneer de ruimte intrigeert en stimuleert, heeft dit positieve effecten op alles: de prestaties, het welbevinden en de creativiteit.” Kunst werkt!

Daarbij maakt de bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars via Special Arts uw maatschappelijke betrokkenheid kleurrijk zichtbaar!  

 

Special Arts beheert een kunstuitleencollectie van ruim 3.000 kunstwerken. Deze collectie is digitaal te bekijken. Wilt u verrast worden? Graag maken wij vrijblijvend een selectie passend bij uw organisatie en wensen. 

 

 

 

Maak van elke dag een sprookje

De eerste voorstelling van Sneeuwwitje en de 7 in Friesland was een groot succes! Cliënten van Talant en WIL, leerlingen van het speciaal onderwijs en vele inwoners van Drachten schitterden op het podium van de grote zaal van De Lawei. Samen met regisseur en acteur Art-Jan de Vries toonden zij hun talenten en kwaliteiten aan 900 toeschouwers. 

 

Na de zomer wordt de voorstelling voorbereid en gespeeld in nog drie regio's waaronder Limburg en Zwolle.Volg facebook voor de data en mogelijkheden voor bedrijven.

 

STRS magazine cover 1            Affiche Sneeuwwitje en de 7 Friesland

Special Theater Road Show groeimagazine 

 

Terugblik op Sneeuwwitje en de 7 in De Lawei

Sneeuwwitje en de 7 is een productie van Special Arts en Stichting Artertainment, in samenwerking met talenten van zorgorganisaties, lokale (amateurkunst)verenigingen, het speciaal onderwijs, organisaties en de wijk. Dit alles in een script van Don Duyns.

 

 
 
De kunst van het geven 

Iets geven kan net zo leuk zijn als iets krijgen. Het perfecte cadeau vinden voor medewerkers, een jubelaris of relaties, de anticipatie op de reactie, en dan de blijdschap van de ontvanger. Een cadeau uitzoeken is niet altijd even makkelijk: geven is een kunst

Bij Special Arts denken wij graag met u mee. Een eerste impressie van de mogelijkheden:

 

Kunstcadeaus op maat            

Zeefdruk

 

USBcard2

  Kunstonderzetters    
Zeefdruk in lijst   Special USBcard    Kunstonderzetters      
             
Unieke kunstcadeaus            
Wenspotjes2   Kaars in pot   Wijnkistjes    
Wenspotje met unieke wens    Kaars in linopot   Kunst wijnkistjes    
         
Kunstcadeaus uit voorraad        
Ontbijtset NL aan tafel   
Mokjes Saskia Heida
     Dichtbundel Dag taart op de tafel    
Ontbijtservies NL aan tafel   Kunstmokjes  

Poëziebundel
Dag taart op de tafel

   

 

Elk kunstcadeau wordt gekenmerkt door een authentiek, fascinerend kunstwerk waarin altijd het unieke handschrift van de kunstenaar te herkennen is. 

 

Onder meer Yard Internet, Friesland Zorgverzekeraar, USG Legal, Inclusief Groep, Raggers Schoonmaakbedrijf, Lomans, Gemeente Leusden, MC Groep, Prinses Maxima Centrum, VSBfonds, Rabobank, Vilans, KBA kozen al voor een kunstcadeau via Special Arts.

 

Incidentele of periodieke schenkingen aan algemeen nut beogende instelling (ANBI) zijn aftrekbaar voor de belasting. Special Arts heeft een ANBI-status.

 

 

 

 

Uitgelicht: Derk Wessels, 1e prijswinnaar Special Award 2015

De eindjury: “Het werk van Derk Wessels valt op door zijn primaire materiaalgebruik: potlood op papier. De dwingende directheid en dramatiek in zijn tekeningen hebben veel indruk gemaakt op de jury. De kunstenaar laat een sterk gevoel voor vorm en compositie zien. De figuren zijn met trefzekere lijnen neergezet en het contrast tussen de voorstelling en de tussenruimtes is zeer effectief gebruikt.”

 

1263 GVR1504 0195    1177 Derk bij Zoudenbalch, dubbele traptoren    Derk Wessels

 

Nu verkrijgbaar via Special Arts: een servies met afbeeldingen van het werk van Derk Wessels. Op het servies staan vogels en vlinders. De serie bestaat uit bekers, schalen, kommen en borden van hoogwaardig porselein. Servies Derk Wessels.

 

 

 

Graag vertellen wij meer over de kunstproducten in deze nieuwsbrief. Neem hiervoor contact op met: Tine Veldhuizen, 033 - 4328033.

 

 

Special Arts bevordert de kunstbeoefening door mensen met een handicap en zet zich in voor de ontplooiing van hun talenten. Naast de organisatie van activiteiten biedt Special Arts een structureel platform aan het beeldende werk van buitengewone kunstenaars middels een galerie en kunstuitleen.

 

De Special Theater Road Show 2016 wordt georganiseerd door Special Arts en mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Stichting Dioraphte, NSGK, Fonds verstandelijk gehandicapten, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Stichting SPZ, Ars Donandi + Russell-ter Brugge fonds, Ridderlijke Duitsche Orde, Stichting SFO, Stichting Woudsend Anno 1816, Stichting Elise Mathilde Fonds, K.F. Hein Stichting, Stichting SFO, Pasman Stichting, Stichting De Boom, Hélène de Montigny Stichting, Gemeente Smallingerland.

 

 

 

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen